Breng jouw aquarium tot leven met onze hoogwaardige LED-verlichting! Wij hebben LED-verlichting voor het aquarium van standaardverlichting tot kleurrijke verlichtingseffecten.

Onze LED-verlichting biedt niet alleen een esthetisch aantrekkelijk uiterlijk, maar heeft ook vele voordelen voor onze aquariumdieren. LED-verlichting bootst natuurlijk zonlicht na en bevordert zo de groei en het welzijn van planten en vissen. Het kan ook helpen om het biologische evenwicht van het aquarium te behouden door de fotosynthese van de planten te ondersteunen.


LED-verlichting heeft veel voordelen t.o.v. TL verlichting. Buiten het feit dat TL verlichting steeds minder verkrijgbaar is, is led ook veel energiezuiniger, duurzamer en veelzijdiger dan TL-verlichting. In principe is bijna elk aquarium waar nog TL lampen inzitten heel makkelijk om te zetten naar ledverlichting.

Enkele voordelen van ledverlichting ten opzichte van traditionele TL verlichting:

energie zuinig

LED-verlichting verbruikt minder stroom dan TL-verlichting en kan daarom helpen om de energierekening te verlagen.


duurzaam

LED-lampen gaan langer mee dan TL-lampen, waardoor je minder vaak de lampen hoeft te vervangen. Dit kan op de lange termijn kosten besparen.

Veelzijdig

LED-verlichting is beschikbaar in een breed scala aan kleurtemperaturen en lichtintensiteiten, wat betekent dat je de verlichting kunt aanpassen aan de behoeften van de aquariumbewoners. Bovendien zijn er LED-verlichtingsystemen die verschillende kleuren en effecten kunnen creëren.

Milieu vriendelijk

LED’s bevatten geen kwik of andere schadelijke stoffen en zijn recyclebaar, waardoor ze een milieuvriendelijkere optie zijn.

Minder warmteproductie

LED-verlichting produceert minder warmte dan TL-verlichting, wat betekent dat de temperatuur van het aquariumwater zomers enkele graden lager zal zijn dan met TL lampen.