De Aquariumhal is een modern bedrijf voor zoetwatervissen en toebehoren. Sinds 1978 actief op de markt en sinds 2015 gehuisvest in Soest. Door jarenlange ervaring en de nodige opleidingen hebben wij veel expertise in huis. Of het nu gaat om je eerste aquarium, advies omtrent de inrichting, of welke vraag je ook hebt, ons team staat altijd klaar om je vakkundig te helpen.
HISTORIE

In 1978 openden wij voor het eerst onze deuren

Decennia lang was de winkel in het centrum van Amersfoort gevestigd. Misschien herken je het pand nog op de foto?

Van 2010 tot 2015 was onze zaak net buiten het centrum van Amersfoort aan de Govert Flinckstraat gevestigd.

Eind 2015 zijn we verhuisd naar Soest. Op deze mooie locatie op de benedenverdieping van Eemland Diervoeders kan de Aquariumhal het beste voldoen aan de verwachting van de klant:


  • Overzichtelijke winkel
  • Mooie presentatie van onze vissen en planten
  • Ruimte voor een ruim assortiment aquaria en toebehoren
  • Goede bereikbaarheid
  • Gratis parkeergelegenheid ruimschoots aanwezig.
DIERENWELZIJN

Bij ons staat het dierenwelzijn voorop

Wij, maar ook onze met zorg uitgekozen leveranciers werken volgens de maatschappelijk verantwoord ondernemen norm. Zo werken onze leveranciers met gerenommeerde en vaste kwekers die op hun beurt ook aan de MVO- aspecten voldoen. Dit resulteert in eerlijke, verantwoordelijke maar bovendien gezonde vissen en planten.

METEN = WETEN

Wil je er zeker van zijn dat jouw aquarium een gezonde omgeving biedt voor de vissen en andere waterdieren?


Dan is het meten of laten meten van het aquariumwater van cruciaal belang. Onze speciaalzaak biedt meetinstrumenten die je helpen om de kwaliteit van het aquariumwater te controleren. Met deze tools kun je de pH-waarde, de hardheid, het nitriet, het nitraat, fosfaatgehalte en andere belangrijke parameters van het water meten. Hierdoor kun je eventuele problemen snel opsporen en oplossen, voordat ze schade aan de vissen en andere dieren veroorzaken. Wij helpen je graag bij het kiezen van de juiste meetinstrumenten en het interpreteren van de testresultaten. Bij ons vind je alles wat nodig is om een gezonde en stabiele omgeving te creëren voor de aquariumdieren.

QUARANTAINE

Pas binnengekomen dieren worden meestal eerst in quarantaine gezet

Het kan dus gebeuren dat je een prachtige vis wilt aanschaffen, maar een weekje moet wachten voordat wij hem verkopen. Wij willen er absoluut zeker van zijn dat je gezonde dieren mee naar huis neemt. Geduld is een schone zaak en leidt tot een tevreden resultaat.

Kardinaaltetra met de ziekte witte stip